Estudis com els que va confeccionar John Bowlby, demostren que l'autonomia d'un infant no es treballa, sinó que està arrelada al vincle afectiu que estableix amb la figura de referència.
Així doncs, un vincle segur és la base perquè l'infant comenci a explorar el seu entorn i construeixi el seu aprenentatge. Aquesta seguretat afectiva, que li transmet l'educadora referent, permet a l'infant allunyar-se per descobrir els objectes i les seves qualitats, a més de moure's lliurement per conèixer les seves possibilitats motores. Amb aquesta base serà l'infant, amb funció de les seves necessitats, qui conquistarà la seva autonomia.
Des del Petit Llagut, treballem perquè l'infant se senti segur i que sigui ell mateix qui es desplaci a explorar el seu entorn i les seves possibilitats, tenint en compte la seva curiositat i el seu interès per aprendre.
És a través del tacte, la mirada, l'atenció, l'escolta, l'anticipació a les seves necessitats i demandes com es construeix un diàleg bidireccional entre educadora i infant, potenciant així la seva relació i vincle afectiu.
" No se conquista una verdadera autonomía sin respetar la dependència"
Laura Estremera Bayod
Puedes personalizar tus preferencias de cookies aquí. Habilita o deshabilita las siguientes categorías y guarda tu selección.